מצבר הרכב הוא מקור של אנרגיה האמון על ייצור חשמל ואחראי על כל פעולות החשמל ברכב. עיקר תפקידו הוא לספק מקור הנעה לרכב. מערכת החשמל היא זו המאפשרת טעינה של החשמל בזמן הנהיגה. מרבית המצברים מיוצרים כיום מעופרת, אולם יחד עם זאת, קיים section נוסף של מצברים המחולק לשני סוגים: מצברים משולבי מים ומצברים “יבשים”.
מצברי עופרת
מצבר לרכב העשוי עופרת מבוסס על טעינה ראשונית כימית, בה לוחות המצבר המוצקים טעונים עד למקסימום שלהם. לאחר מכן ממלאים את המצבר באלקטרוליט, המעניק לו את את המתח בין שני הקטבים ומטעין אותו ל-100%. עם תחילת השימוש במצבר, תכולתו יורדת ולמעשה, הוא לעולם לא ישוב יותר להיות ב-100% של טעינה כימית. עם כל פריקה וטעינה של המצבר ניתן לקרב אותו ל-100% ולפיכך רצוי לעשות במצבר עופרת טיפול אחת לחצי שנה. ריקון מתמשך של המצבר מביא אותו לפריקה טוטאלית וחוסר יכולת להשתמש בו שוב. זאת, בשל העובדה שפני השטח של הלוחות משתנים והופכים להיות לוחות מלח עופרת גופרתית פריכים וחלשים מכנית ההולכים ומתפוררים עם הזמן.
מצברים רטובים ומצברים יבשים
בשנים עברו, מרבית המצברים היו מצברים רטובים. מצברים אלו דורשים בדיקת מים אחת לתקופה ומילוי שלהם כאשר המים מתרוקנים. בשנים האחרונות הולך ופוחת השימוש במצברים רטובים מטעמי נוחות שימוש ופיתוח טכנולוגי. מצברים יבשים הם מצברים סגורים שאין בהם פקק ואין צורך לבדוק אותם או למלא בהם מים.
המצבר היבש הוא בעל הרכב כימי שונה מהמצבר הרטוב, הוא אינו מאבד נוזלים במשך הזמן כך שהוא אינו מצריך בדיקה תקופתית על מנת לוודא שהוא מתפקד כראוי. למרות שברור כי מצבר לרכב יהיה הרבה יותר נוח כשלא צריך לטפל בו אחת לתקופה, עדיין לא ידוע איזה מצבר טוב יותר מבחינה טכנית ותפעולית לרכב עצמו, ועדויות מלמדות כי לאנשים שונים העדפות שונות. יש המעדיפים להיות בטוחים בגובה המים במצבר ואחרים מעדיפים את הנוחות שבלא צורך בבדיקת מצבר לרכב.
מצבר ג’ל
מצברי ג’ל הם בין הפיתוחים האחרונים הקיימים בשוק. מצבר לרכב מסוג ג’ל עמידים לזעזועים שונים ואינם מצריכים טיפולים תקופתיים. מצבר לרכב מסוג ג’ל הוא מצבר שאינו מצריך טיפול כלל ואין צורך בהוספת מין. המים במצבר מנוצלים בכל פעם מחדש והחומצה הפעילה בו היא במרקם ג’לי. מצבר לרכב מסוג ג’ל כולל ווסתים שונים האחראיים על הלחץ של פקקי המצבר ופעילים במקרה בו נוצר לחץ יתר בתוך המצבר. מצברים לרכב מסוג זה אינם מצריכים טיפול, בעלי פריקה עצמית נמוכה ואינם פולטים גזים. הבחירה הנכונה בסוג המצבר יכולה לשמור על רכבכם מפני הוצאות גבוהות ומיותרות.
מצברי STOP & STAR
מצברים חכמים הגורמים לכיבוי מנוע בזמן עצירה ברמזור, פקקים וכל זמן המתנה אחר ברכב.
כנ”ל בזמן תחילת נסיעה המנוע פועל בצורה עצמאית ללא התערבותו של הנהג.
המהלך גורם לחיסכון אדיר בצריכת הדלק ובנוסף תורם לאיכות הסביבה בכך שאנו מקטינים את זהום אוויר.
את מצברי STOP & STAR יוצרים בשני טכנולוגיות AGM ו EFB